Een overzicht van 29 jaar LTA!

1991 | Oprichting van LTA door Robert Devries

Na enkele jaren in Zuid Amerika te hebben gewoond, om daar zijn eigen tennisschool te leiden, beslist Robert, vader van Ann en Tom, terug te komen naar België. Enkele maanden later is De Limburgse Tennis Academie een feit. Alle trainingen worden gegeven in TC Kolonie te Lommel. In deze beginperiode geeft enkel Robert full time training , weliswaar met ondersteuning van enkele hulptrainers.

1993 | Verhuis van TC Kolonie naar TC Neerpelt

Door een geleidelijke groei van de academie dringt een verhuis naar TC Neerpelt zich op. Van 1993 tot 1998 worden alle trainingen gegeven in Neerpelt. Met als full time trainer Robert en enkele hulptrainers, start ook Tom met het geven van trainingen voor LTA in combinatie met zijn studies Lichamelijke Opvoeding in Leuven. Tot hiertoe heeft Ann zich toegelegd op haar profcarrière. Ann is professioneel van 1985 tot 1994. In het totaal 10 deelnames hoofdtabel in de 4 grandslams met als hoogtepunt 3 de ronde Wimbledon in 1990.

1998 | Verhuis van LTA naar Bree, TC De Boneput

Hier gaat het met LTA als een pijl omhoog. Niet enkel in kwantiteit maar ook in kwaliteit van de spelers. Onder leiding van Robert start ook Tom als full time trainer bij LTA. Twee jaar later vervoegen Ann en Louis (echtgenoot Ann) de academie. Op dit ogenblik zijn er 5 full time trainers en een 10-tal hulptrainers. Het aantal spelers en bijgevolg ook het aantal trainers blijft de komende jaren groeien. LTA specialiseert zich in het opleiding en begeleiding van alle niveau's en alle leeftijden.

2004 | Tom en Ann nemen de leiding van de academie over

Vader Robert blijft tot op de dag van vandaag full time actief binnen de academie. Door de uitzonderlijke resultaten, zowel nationaal als internationaal, profileert LTA zich al snel tot één van de meest toonaangevende academies van het land. Yanina Wickmayer (wta 12) is één van de speelsters die haar opleiding genoot binnen LTA, en later doorstootte tot de absolute wereldtop. Haar sterktes: mentaliteit - werken - volhouden - vechten vormen de rode draad doorheen de opleiding van LTA. Yanina Wickmayer traint samen met Kirsten Flipkens (wta 50) en Ann Sophie Mestach (ITF 1) nog steeds onder de vleugels van Ann. Naast een aantal juniors uit de wereldtop zoals Demi Schuurs (winnares Australian Open dubbel juniors 2011 en finalist Roland Garros dubbel 2011) en Kimmer Coppejans (ITF 6 onder 17) zijn er tal van Belgische topspelers Serie A, B -15/4's, B -15/2's die hun opleiding genieten bij LTA onder leiding van Tom. Robert draagt nog steeds meer dan een steentje bij in het begeleiden van spelers zowel in binnen- als buitenland. Vandaag zijn er een 12-tal spelers serie A, B-15/4, B-15/2 die een full time opleiding volgen bij LTA. Daarnaast zijn er 6 spelers die een semi-professioneel programma volgen en een 150-tal kinderen en volwassenen, van recreatie tot absolute Belgische top binnen de jeugdreeksen, van 4 tot 60 jaar. Iedereen komt aan bod bij LTA, dit onder leiding van 8 full time en 9 hulptrainers.

2009 | Beste tennis academie van België

In 2009 wordt LTA uitgeroepen tot beste academie van België!

2010 | LTA in top drie beste tennis academies van België

In 2010 wordt LTA uitgeroepen tot de top 3 van beste academies van België!

2011, 1 juli | Verhuis van LTA naar Maaseik

Omwille van de verkoop van Tenniscentrum De Boneput is LTA verplicht om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Maaseik wordt gevonden als de ideale plek voor de bouw van een eigen opleidingscentrum.

Dankzij de medewerking van Concept Tennis bvba kan LTA hier beschikken over een eigen accommodatie met 4 indoor hard courts , 4 outdoor gravel , conditie ruimte en sanitair. Deze accommodatie sluit aan bij de reeds bestaande accommodatie van TC Maaseik met 4 indoor granulaat, 10 outdoor gravel en 3 outdoor midi terreinen. Het totale complex telt maar liefst 25 tennisbanen waarvan 8 indoor. Door een intense samenwerking tussen LTA, Concept Tennis bvba, TC Maaseik, Prince en andere sponsors zijn wij ervan overtuigd dat LTA nog een mooie toekomst wacht.

2012, 15 sept | LTA en TC Maaseik zetten de eerste stappen naar een intensieve samenwerking

LTA en TC Maaseik beslissen om de kidstennis samen te organiseren, waardoor LTA en TCM in elkaar verweven worden. Dit heeft een grote impact op LTA, er is terug de piramide van klein naar groot, van jong naar oud, die deze academie verdient. Ook naar trainers en spelers heeft dit een grote impact. Het trainersteam bestaat nu uit 7 full time trainers, 7 trainers, 2 sparringpartners, 16 kidstennistrainers en een fysio. In het totaal 33 trainers. Het aantal spelers die hun opleiding volgen maakt een enorme sprong naar 85 kidstennissers, 55 competitiespelers, 12 semi full time spelers, 12 full time spelers en 70 volwassenen die trainingen volgen. In het totaal 237 spelers, jong en oud, recreatie en competitie.

Vandaag is LTA uitgegroeid tot een grote structuur die volledig samenwerkt met TC Maaseik. Er volgen maar liefst 90 kidstennisers, 60 jeugd recreatie, 80 jeugd competitie, 30 doorgedreven competitie of full timers en 90 volwassenen training bij LTA. In het totaal zijn dit 350 spelers, de trainingen worden gegeven door 33 trainers.

De academie staat nu volledig onder leiding van Tom. Robert is nog steeds dagelijks actief tijdens de trainingen. Ann is nu verantwoordelijk voor het dames tennis in Vlaanderen en coach van federation cup. Omwille van haar activiteiten binnen de federatie is Ann niet meer actief bij LTA.

Kimmer Coppejans, traint op dat moment reeds 3 jaar bij LTA, wint Roland Garros bij de juniors, de europese kampioenschappen en wordt nr 1 op de junioren wereld ranglijst.

LTA i.s.m TC Maaseik 2015
-> Jeugdvriendelijke tenniclub - school
-> Erkende TV kidstennisclub - school
-> TV Top tennis club - school

LTA i.s.m TC Maaseik 2016
-> Jeugdvriendelijke tennisclub - school
-> TV Top tennis club - school

Vanaf december 2016 beschikken LTA en TC Maaseik over een gezamelijke website, wat een nog intensere samenwerking weergeeft.

LTA i.s.m TC Maaseik 2017
-> Jeugdvriendelijke tennisclub - school
-> TV Top tennis club - school 

2018

Tom maakt de overstap naar Tennis Vlaanderen en wordt daar hoofdcoach van de jeugd. Achter de schermen blijft hij nog steeds actief raadgever. De dagelijkse leiding van de LTA is in handen van Luc Clauwers.

 

2018-heden

2018-2022 Label ZILVER bij Tennis Vlaanderen

2023 en 2024 LABEL GOLD bij Tennis Vlaanderen

 

Huidige structuur Limburgse Tennis Academie vzw

Voor elk onderdeel is er een verantwoordelijke trainer.

 • Kidstennis wit, blauw en rood: Geukens Christine, Hendrikx Gijs
 • Kidstennis oranje en groen: Van Hacht Gert Jan, Hendrikx Gijs
 • Jeugd recreatie: Clauwers Luc
 • Jeugd competitie en competitie plus: Clauwers Luc
 • Jeugd doorgedreven competitie: Goijens Philippe, Clauwers Luc
 • Full timers: Philippe Goijens, Hendrikx Gijs en Clauwers Luc
 • Volwassenen en stages volwassenen: Die Raedschelders
 • S2T: Die Raedschelders
 • Conditie trainingen: Haselaars Hans, Vandeninden Sara
 • Tennisstages en kampen: Hendrikx Gijs en Clauwers Luc
 • Administratie: Clauwers Luc
 • Aansturen dagdagelijkse werking: Goijens Philippe en Clauwers Luc
 • Eindverantwoordelijke: Devries Tom en Clauwers Luc

Alle andere trainers die momenteel actief zijn bij LTA kan u terugvinden onder het item 'trainers'.