Kidstennis ORANJE en GROEN winter en voorjaar 2023-2024

september - juni 2023-2024

Kidstennis oranje RECREATIEF OF COMPETITIEF
Voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Doelen zijn vooral perfectioneren van de techniek. Stilaan wordt taktiek ook wel belangrijker. De kinderen leren 'diep' en 'breed' spelen. Bovenhandse opslag en dubbelspel komen nu ook aan bod. Veel spelen en plezier maken blijft heel belangrijk. We spelen op een 3/4 veld, met een lager net en softbal.

Kidstennis groen RECREATIEF OF COMPETITIEF
Voor kinderen van 10 en 11 jaar. De doelen zijn het perfectioneren van de techniek en taktiek. Mentale vaardigheden komen reeds aan bod. We spelen op een midi veld met de overgangsbal.

ADVIES: we raden spelers van deze leeftijd aan om 2 keer per week trainen.

RACKET NODIG: LTA werkt samen met Cordage en heeft een gamma rackets ter beschikking, meer info vraag ernaar.

Info ?
ga naar www.tennisvlaanderen.be en zoek onder item 'kidstennis'.

Wanneer ?

  • sessie 1: van maandag 11 sept t/m zondag 24 dec (14 weken) !! de trainingen van 24 december worden georganiseerd op 7 januari !!
    Geen les: van maandag 30 okt  t/m zondag 5 nov, herfstvakantie, voor een alternatief tijdens deze week: zie 'stages'; NIEUW DIT JAAR officieel INDOORTORNOOI tds de herfstvakantie

  • sessie 2: van maandag 8 jan t/m zondag 31 maart  (11 weken)
    Geen les: van maandag 12 feb t/m zondag 18 feb, krokusvakantie, voor een alternatief tijdens deze week: zie 'stages'

  • sessie 3: van maandag 15 april t/m zondag 9 juni (8 weken)

             Geen les op do en vr 9+10 mei (hemelvaart); ma 20 mei (pinkstermaandag)

DE WEEK VAN 10 JUNI WORDEN ER INHAALTRAININGEN GEORGANSIEERD (iedereen welkom)!

Inschrijven

RECREATIEF
Onze tarieven zijn gebaseerd op 1 uur per week en deze worden aangepast in verhouding met het aantal uren dat de kinderen wensen les te volgen. Uw kind wordt afhankelijk van de inschrijvingen door de trainers in een groep van 3 of 4 spelers ingedeeld. Wij doen ons best om homogene groepen te vormen om zo efficiënt mogelijk te werken.

Degenen die een tweede uur wensen te trainen, worden voor hun tweede lesuur elders in de week ingepland, tenzij er zich andere opties aanbieden (bvb op woensdag/zaterdag aansluitend op groep).

COMPETITIEF (interclub en toernooien)

Woensdag en zaterdag worden er trainingen in groepsvorm aangeboden voor de groepen groen en oranje.

Competitiespelers raden we ook aan om één of meerdere techniekmomenten aan te vragen, dit is een half uurtje of 45 minuten privé of een uurtje duo omdat op deze leeftijd de spelers hun grootste technische vooruitgang kunnen maken.

Dit kan aansluitend op een groepstraining of een ander moment tijdens de week.

Kinderen die privé of met 2 spelers  wensen les te volgen, dienen contact op te nemen met de verantwoordelijke trainer, Luc Clauwers, via Luc@tennis-lta.be (of whatsapp 0497/394439) Luc zal met u samen de opties bekijken.

Kostprijs (pp): bij inschrijving ben je automatisch voor de 3 sessies ingeschreven (een eerste onkostennota ontvangt u einde september, de nota voor sessie 2+3 einde december)

  • sessie 1 - 14 weken :
met 4 spelers: 181 €
met 3 spelers: 232 €
  • sessie 2 & 3 - 11+8 weken (trainingen op do vr of ma die omwille van vrije dagen niet doorgaan worden in mindering gebracht):
met 4 spelers:  241 €
met 3 spelers:  299 €

De spelers die trainen op zaterdag of zondag, rekenen we enkel sessie 2 aan, vermits de trainingen tijdens het voorjaar NIET kunnen doorgaan op zaterdag en zondag omwille van interclub.

De spelers die in het weekend gepland staan, kunnen op het einde van sessie 2 een extra uur tijdens de weekdagen aanvragen.

  • Kostprijs enkel sessie 2:
met 4 spelers: 152 €
met 3 spelers: 197 €
 
Let op: vanaf het voorjaar trainen we buiten en maken we gebruik van de buitenbanen van TC Maaseik. Alle spelers dienen lid (of bijlid) te zijn van de tennisclub. Niet enkel voor het gebruik van de buitenbanen, maar ook voor de verzekering en gunsttarief indoorbanen. Meer inlichtingen hierover kan u terugvinden onder het item 'over TCM', lid worden.
 
Luc Clauwers (luc@tennis-lta.be)
Verantwoordelijke kidstennis oranje en groen
 
(straat huisnummer, postcode gemeente)
(dd/mm/jjjj)
(graag een gsm nummer gekoppeld aan whatsapp, wij gebruiken deze app veel voor alle communicatie in de groepen)
Hoe meer dagen je kan, des te makkelijker ben je in te plannen
De lesvoorwaarden kan je terugvinden onder de rubriek "trainingen/overzicht"
(interesse over info over een extra techniekmoment, indien je ja aanduidt neemt de verantwoordelijke trainer contact met je op)