Opleiding Reanimeren en defibrilleren

4 feb 2020

Naar aanleiding van enkele gevallen van hartfalen op onze club werd er in   2010 een defibrillator aangekocht. Alhoewel dit apparaat voorzien is van een computer die de nodige richtlijnen geeft leek het ons toch aangewezen om ook regelmatig een reanimatie- en AEDcursus te organiseren.

De eerste drie cursussen gingen door in de loop van 2010, 2011 en 2015. Ruim 100 clubgenoten namen deel aan deze cursussen. Een onverhoopt succes.

Inmiddels is het weer meer dan vier jaar geleden dat de laatste cursus heeft plaats gevonden. Om iedereen in de mogelijkheid te stellen deze cursus te volgen en om  de leden die de cursus reeds hebben gevolgd de kans te geven alles eens terug op te frissen organiseren we dit jaar opnieuw een cursus.

Voor het jaar 2020 gaat deze cursus door op dinsdag 4 februari om 19u in het Tenniskafee.

De cursus is volledig gratis en duurt ongeveer 3 uur. Hij wordt gegeven door 2 professionele lesgevers.

Er wordt gewerkt met 2 reanimatiepoppen en er zal effectief geoefend worden met een trainings AED toestel.

Opgelet : Aangezien de lesgevers  graag interactief trainingen geven is het aantal deelnemers beperkt. Schrijf dus tijdig in.

Indien er echter zeer veel inschrijvingen zouden zijn organiseren we in de loop van de maand mei of juni nog een tweede cursus. De datum moet echter nog vastgelegd worden in samenspraak met de lesgevers.

Inschrijven kan op de lijsten die uithangen in het Tenniskafee of via onderstaand inschrijvingsformulier.